Fırında Makarna


Malzemeler
  • 4 kişilik
  • 1 paket makarna
  • 1 litre süt
  • 6 yumurta
  • 200 gr yağ
  • 4 çorba kaşığı un
  • 250 gr rendelenmiş peynir



Yapılışı :


Makarnalar haşlanarak süzülür. Yağın yarısı makarna ile karıştırılır. Diğer yağın içinde un kavrularak süt ilave edilir. Bu karışım muhallebi kıvamında pişirilir. Ilınıncaya kadar bir kenarda bekletilir. Ilındıktan sonra içine yumurtalar kırılır ve karıştırılır. Daha sonra makarnayı unlu sütün yarısı ile karıştırılarak peynir eklenir ve uygun bir tepsiye dökülür. Kalan unlu sütü, üstüne dökerek, tepsi fırına verilir.
İstenirse peynirin içine maydanoz ve haşlanmış bezelye ilave edilebilinir.




Eklenme Tarihi


14.10.2010
Ekleyen BalyemezS
Yöresi Anonim
Enhanced by Zemanta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder