Balık Köfte


Malzemeler
  • 1 kg sardalya
  • 3 - 4 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz, karabiber
  • Yeteri kadar kızartmalık yağ


Yapılışı :
Sardalyalar temizlenir. Özellikle iskelet kemiği de boydan kuyruğa kadar çıkarılır. Eğer sardalyalarınız iri ise pullarını da temizlemenizde fayda olacaktır. Temizlendikten sonra suyunun süzülmesi beklenir. Diğer yandan da ekmekler bir kap su içinde ıslatılır.
Suyu süzülen sardalyalar, rondoda çekilir. Rondo içine fazla balık koyulması, balıkların ince kıyılmasını sağlar. Daha sonra suda ıslatılmış ekmekler, rondoda çekilmiş olan balığın içine karıştırılır. Zevkiniz doğrultusunda tuz ve karabiber eklenerek güzelce yoğurulur. Yoğurulma işlemi bittikten sonra istediğiniz şekli vererek köfte hazırlanır. Daha sonra kızgın yağ içinde kızartılıp, yanında salata ile servis edilir.
Not: 1 kg. sardalyadan(temizlenmemiş) resimdeki gibi köftelerden 26-28 adet çıkması normaldir. İsteyenler ekmek yerine, un ile de karışımı sağlayabilirler. Ayrıca köfteleri daha da lezzetlendirmek için küçük bir soğan ve maydanoz da eklenebilir.
Eklenme Tarihi17.01.2011
EkleyenBalyemezS
YöresiAnonim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder