Kömbe


Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
  • 250 gr. tereyağı
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Un
  • Susam
  • Kömbe baharatı (Yöresel)
  • Kömbe kalıbı (Yöresel)


Yapılışı :


Sütün içinde şeker eritilir. Eritilmiş yağların içine ilave edilir. Kömbe baharatı ve susam bu karışıma ilave edilir. Karışım, alabildiğince un eklenerek yumuşak bir hamur haline getirilir. Sonra kalıbın büyüklüğüne göre bir miktar alınır, önce susama batırılır, susamlı kısım kalıbın içinde kalacak şekilde kalıplanır. Kalıptan çıkardıktan sonra fırın tepsisine dizilir. Hamur tamamlandıktan sonra fırınlanır. Kurabiye kıvamında, çok sert ve çok yumuşak olmayacak şekilde pişirilir.



Eklenme Tarihi 14.10.2010
Ekleyen BalyemezS
Yöresi Antakya
Enhanced by Zemanta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder