Un Helvası


Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Fındık içi yada çam fıstığı



Yapılışı :

Un uygun bir kapta kavrulur, bir başka kapta süt kaynatılır. Sıcak sütün içine şeker ilave edilerek eritilir. Şeker eridikten sonra su da sütün içine ilave edilir. Süt, kavrulmuş unun içine ilave edilerek pişirilir. Fındık içi yada çam fıstığı helvanın içine koyulacaksa pişirilirken göz kararı ilave edilir. Pişirilen helva soğumadan yemek kaşığı ile şekil verilerek servis tabağına dizilir. Fındık içi yada çam fıstık helvanın içine koyulmamışsa, kaşıkla şekil verilmiş helvaların üzerine süslenir.



Eklenme Tarihi 14.10.2010
Ekleyen BalyemezS
Yöresi Anonim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder